Home Implementatie ECP in 10 ziekenhuizen

Implementatie ECP in 10 ziekenhuizen

In de afgelopen maanden is het Expertiseconsultatieportaal (ECP) van ARCH geïmplementeerd in tien ziekenhuizen! Deze week is het het ECP bovendien vernieuwd om het aanvragen en delen van expertise nóg gemakkelijker te maken.
Bent u werkzaam bij een van de centra waar het ECP al geïmplementeerd is? Dan kunt u per direct een accountaanvraag doen en gebruik maken van het ECP.
Heeft uw centrum het ECP nog niet geïmplementeerd? Neem dan contact op met Robbert Goekoop, Bettina Geertsema en Alexander Wijn via ict@arch.nl of 0610034425. Wij brengen u graag op de hoogte van de status van uw centrum en hoe u kunt bijdragen aan de implementatie.

Gebruik van het ECP levert 3 grote voordelen op:

Vermindering van administratieve last:
De behandelend arts kan zelf een patiënt aanmelden en agenderen op een expertiseconsult naar keuze. Het aanleveren van alle benodigde informatie aan het expertisecentrum gaat snel en eenvoudig via door landelijke werkgroepen opgestelde aanmeldformulieren. Na het expertiseconsult vindt u in het ECP een samenvattende brief met de bevindingen, aanbevelingen en conclusies.

Regie over het eigen zorgpad:
Patiënten kunnen de voortgang van hun eigen expertiseconsult volgen, Patient Reported Outcome Measures (PROMs) en eigen vragen direct delen met het multidisciplinaire team.

Mogelijkheid tot facturatie en declaratie:
Het ECP is zo ingericht dat facturatie door het expertisecentrum en declaratie door het aanvragend centrum (DBC-addon 190174) wordt ondersteund. Voor de patiënt wordt het expertiseconsult vergoed door de basisverzekering.

Ziekenhuizen die gebruik maken van het ECP van ARCH zijn:
Leiden University Medical Center, Amphia, Alrijne Ziekenhuis, HagaZiekenhuis, Spaarne Gasthuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei, UMC Utrecht, Rijnstate, Bravis ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Voorvertoning van afbeelding